__CONFIG_group_edit __ {"jvca0d6z": {"name": "All Author Name (s)", "singular": "- Text% s"}, "jvca0jiu": {"name": "Alle alinea ('s)" , "singular": "- Text% s"}, "jvca0sti": {"name": "All Quote Mark (s)", "singular": "- Text% s"}, "jvca12rq": {"name ":" All Content Marks Content Box (s) "," singular ":" - Content Box% s "}," jvca1mni ": {" name ":" All Quotes Content Box (s) "," enkelvoud ":" - Content Box% s "}} __ CONFIG_group_edit__
__CONFIG_local_colors __ {"colors": {"72b62": "Quote Marks Background"}, "gradients": {}} __ CONFIG_local_colors__

"Autisme is voor iedereen anders. En toch is het elke keer hetzelfde. Omdat echt te begrijpen moet je tot in de kern gaan. En dat doet dit online basistraject."


Online basistraject Autisme in Mensentaal

Wat is autisme echt?

Een online pakket voor iedereen die er meer over wil leren.

Wat 

Wat is autisme? Er is al veel over geschreven maar hoe zit het nu echt? Hoe leg je autisme uit in mensentaal? Dat is precies wat we in dit basistraject doen: autisme begrijpelijk maken voor iedereen. Ons pakket is uniek omdat het bijna uitsluitend uit video's bestaat. Je hoeft dus geen lange, complexe teksten te lezen en je bekijkt de video’s wanneer het jou past. Wil je toch nog meer weten, dan leer je in dit traject welke boeken zeker de moeite waard zijn!

Het programma is heel logisch en eenvoudig opgebouwd en gemaakt om op je eigen tempo te doorlopen. De eerste keer is het aangewezen om de video's in volgorde te bekijken maar nadien kan je makkelijk een video naar keuze herbekijken. Bij de video’s horen ook leuke oefeningen, opdrachten en spelletjes. En we voegen verschillende interessante documenten toe om te downloaden. Tenslotte kan je lid worden van de besloten Facebookgroep "Autisme in Mensentaal". Allemaal voor één vaste prijs!


Voor wie 

 • Jongeren en volwassenen met (een vermoeden van) autisme
 • Familieleden en vrienden van iemand met autisme
 • Professionals die werken met volwassenen met autisme

Opgelet: dit pakket is minder geschikt voor ouders of leerkrachten van kinderen met autisme. Natuurlijk komen de basisbegrippen wel overeen met een psycho-educatie voor/over kinderen met autisme maar de voorbeelden in dit traject zijn afgestemd op jongeren en volwassenen. We werken momenteel hard aan een traject voor ouders en kinderen. Houd hiervoor de facebook pagina in het oog!

Na het basistraject

 • Begrijp je wat autisme is
 • Heb je de eerste noodzakelijke stap gezet naar het leren omgaan met autisme
 • Ken je heel wat leuke voorbeelden, oefeningen en heb je de juiste bagage om autisme aan anderen uit te leggen
 •  Kan je een verdiepend traject starten

"Het basistraject helpt jou om autisme écht te begrijpen. Dit is een noodzakelijke eerste stap naar het leren leven met autisme."

Hoe het werkt

Eens je het pakket hebt aangekocht, krijg je zes maanden onbeperkte toegang tot dit basistraject.

In de introductievideo leer je hoe je door het hele pakket kan gaan. Bekijk de video’s in de aangewezen volgorde  om de informatie stap voor stap te zien. Wil je nadien een video herbekijken? Dat kan zolang je toegang geldig is.

Onder de video's krijg je regelmatig aanvullende informatie te lezen bij wat er in de reportage wordt verteld.

Niet alleen kijken, ook doen!

Je verwerkt de informatie het best door er actief mee aan de slag te gaan. Daarom tonen we je in verschillende video's leuke oefeningen en opdrachten die je zelf of met vrienden en familie kan doen.

Facebookgroep Autisme in Mensentaal

Na aankoop van het pakket krijg je eveneens toegang tot de besloten Facebookgroep “Autisme in Mensentaal”. Iedereen in deze groep volgt of volgde minstens het basistraject. Hier kan je tijdens en ook na het traject terecht met jouw vragen over autisme. Je vraag wordt dus beantwoord door ervaringsdeskundigen: mensen met autisme of die in hun nabije omgeving met autisme te maken kregen. Eén van onze experten volgt de vragen op en kan, indien nodig, de antwoorden aanvullen.

Praktische informatie

Bij de aanschaf van het pakket krijg je een wachtwoord toegestuurd. Hiermee heb je gedurende zes maanden toegang tot het online basistraject. Je kan jouw persoonlijke wachtwoord op 3 verschillende apparaten tegelijk gebruiken. Of je nu thuis bent of onderweg, je hebt alle informatie dus steeds bij de hand.

Omdat we ernaar streven het pakket steeds te verbeteren kan het zijn dat er in de periode waarin jij het traject volgt enkele kleine aanpassingen gebeuren. Die zullen steeds aangekondigd worden.


__CONFIG_local_colors __ {"colors": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color" , "7d8e7": "Column Title Icon", "7d992": "Cons Color"}, "gradients": {}} __ CONFIG_local_colors__

Pakket voor particulieren

€95

6 maanden toegang tot alle video's       Pakket voor professionals

€195

1 jaar toegang tot alle video's

Alles op een rijtje

Pakket voor particulieren

 • Uitleg in begrijpbare taal
 • Voor jezelf én je gezin
 • Interactief
 • Met leuke opdrachten en oefeningen
 • Toegang op 3 apparaten
 • 6 maanden onbeperkte toegang 
 • Overal waar internet is = toegang

Pakket voor professionals

 • Uitleg in begrijpbare taal voor zowel jou als je cliënt
 • Voor jezelf én te gebruiken in begeleidingen
 • Interactief
 • Met leuke opdrachten en spelletjes (ook mogelijk in beleidingen)
 • Toegang op 3 apparaten
 • 1 jaar toegang
 • Overal waar internet is = toegang!  

Geen zin om te lezen? Bekijk dan simpelweg deze video!

Is dit basistraject iets voor mij?

Dit basistraject is helemaal iets voor jou als

 • Jij een jongere of volwassene met autisme bent
 • Of: je de naaste omgeving / professional van iemand met autisme bent
 • Je (eindelijk) wil begrijpen wat autisme nu in zijn kern is
 •  Je met (je) autisme wil leren omgaan
 •  Je wil leven in plaats van overleven met autisme
 • Ik graag leer en ontdek via video's  (en dus niet hoef te lezen)
 • Ik heb geen diagnose autisme maar ik vermoed het bij mezelf (of iemand in mijn naaste omgeving)

Dit basistraject is minder geschikt voor jou als

 • Ik een kind met autisme ben
 • Ik het als ouder van een kind (-12jaar) met autisme wil volgen (nog even geduld! Er komt een basistraject voor ouders!)
 • Ik graag wil lezen in plaats van kijken naar video's

S. // Mama van jongvolwassen dochter met autisme

S. // Jonge vrouw met autisme. Diagnose op latere leeftijd gekregen.

Heb jij nog een vraag? Stel hem hier!

              Het onstaan van Autisme in Mensentaal 

Verschillende jaren geleden botste ik zelf op een grote frustratie. Er bestaat zoveel informatie over autisme. En toch vond ik niet wat ik zocht. Een algemeen overzicht. Een overzicht over alle informatie die er over autisme geweten is. Wetenschappelijke kennis gebundeld aan praktische ervaringen. Dit vond ik essentieel om al die individuele boeken beter te begrijpen. Elk boek leek wel over een stukje van autisme te gaan, zonder dit in verband met het geheel te brengen. Dat vond ik verwarrend. En ik niet alleen. Ook mijn cliënten botsten op eenzelfde frustratie. 

Zo ontwikkelde ik het Autisme in Mensentaalschema. Met dit ene schema heb je meteen een overzicht over alle niveau's waarop autisme benaderd kan worden. Handig om in mijn begeleidingen te gebruiken. Zo hielden cliënten het overzicht. Hieruit groeide de vraag om al deze kennis te bundelen in een vorming. En dat deed ik. De Autisme in Mensentaal vorming was geboren. Eerst gaf ik deze "offline" voor groepen van ouders van kinderen met autisme, volwassenen met autisme én professionals. Dit leidde tot zeer diverse groepssamenstellingen met fijne groepsgesprekken tot gevolg. 

De coronalockdown zorgde ervoor dat Autisme in Mensentaal ook online ging. Wat was me dat een boeiende maar ook vermoeidende ervaring. Ook de deelnmers zagen de grote voordelen. Zij gaven aan dat de vorming makkelijk volledig te digitaliseren was. Hun enige bezorgdheid was of dat er dan nog voldoende ruimte bestond om vragen te stellen. 

Dit zette me aan het denken. Dit deed me experimenteren. Dit deed me brainstormen. Et voila, het basistraject Autisme in Mensentaal was geboren! 

En wat ben ik er trots op. Het eerste volledige digitale psycho-educatief pakket over autisme. Ik geloof er in dat dit een antwoord biedt op velen hun noden. Je zal merken dat ik me allereerst focus op jongeren en volwassenen met (een vermoeden van) autisme en hun naaste omgeving. Ook professionals kunnen het traject aankopen om te gebruiken in hun werk met mensen met autisme. Ouders en leerkrachten van kinderen met autisme, nog even geduld. Voor jullie wordt er momenteel hard gewerkt aan een volledig aangepast traject! 

Heb je vragen? Contacteer me gerust. Ik help je graag verder. 
Laat ook zeker een berichtje achter wanneer je dit traject hebt doorlopen. Ik streef constant naar optimalisatie en hoor hiervoor graag wat jou ervaringen zijn!

Liefs,

Anke