Over mij


“Een enthousiaste, sociale en verantwoordelijke vrouw met een hart voor haar gezin.”

Auticoach, coördinator en more

Sinds 2020 ben ik samen met mijn lieve collega-coördinator Dagje Boets dagelijks bezig met het reilen en zeilen van onze groepspraktijk MC De Stroom. Een warme praktijk met een hart voor elke cliënt.

Daarnaast vind je me af en toe op Thomas More. Op deze hogeschool werk ik als coördinator van het traject ervaringsdeskundige in de GGZ (Geestelijke GezondheidsZorg) dat ik met twee fantastische collega's trek. Deze opleiding is een tweejarig traject waarin mensen met een psychische kwetsbaarheid worden klaargestoomd om als ervaringsdeskundige aan de slag te gaan binnen de GGZ. Als brugfiguur tussen patiënt en hulpverlener verzetten zij ontzettend belangrijk werk. 

Maar mijn grote liefde gaat uit naar autisme. Ik neem het als mijn persoonlijke missie om mensen te doen begrijpen wat autisme is. Want ik ben er rotsvast van overtuigd dat het écht begrijpen van autisme, de eerste stap is naar het leven met autisme. Voor mij is onderzoek een ultiem middel om jouw autisme te leren begrijpen. Maar ook via vorming breng ik mijn vlammetje graag over bij zowel mensen met autisme, hun omgeving als bij leerkrachten en hulpverleners.

Hoe autisme mij ook persoonlijk raakt

Ik groeide op met een broer die de diagnose ASS kreeg (lees hier meer). Mijn broer doorzwom heel wat watertjes en ik zwom graag met hem mee. Ik leer nog steeds veel van hem. En dat probeer ik mee te nemen in mijn werk. Daarnaast helpt mijn professionele kennis om breed te blijven kijken naar autisme. Een ultieme combinatie dus!

Vriendin en mama

Voor mijn kinderen werden geboren, trokken mijn vriend en ik de wereld rond. Die draad hopen we snel weer op te pikken met onze kinderen er bij! Maar eerst gaat al onze liefde en zorg naar het hier en nu. Want met drie heerlijke kinderen, hebben wij momenteel onze handen lekker vol! 

Diploma's

  • Bachelor toegepaste psychologie, afstudeerrichting school en pedagogische psychologie
  • Postgraduaat client-centered spelcounseling

Andere opleidingen certificaten

  • Verdiepingsopleidingen autismespectrumstoornis
  • Certificaat ADOS-afname
  •  Bijscholingen over diagnostiek, autisme en andere relevante thema's worden regelmatig gevolgd
  • Op frequente basis deelname intervisie
  • Supervisie bij Peter Vermeulen