Trauma is ook het niet gezien worden voor wie je bent. 
- Gabor MatéBrainspotting is een neurofysiologische therapie die helpt bij het verwerken van emotionele en lichamelijke pijn, trauma's, stress en andere complexe symptomen. In tegenstelling tot traditionele praattherapieën richt Brainspotting zich op andere (diepere) delen van de hersenen en het lichaam. 

Deze benadering maakt het mogelijk om problemen aan te pakken zonder (voortdurend) over ze te praten of ze diep te analyseren. 

Brainspotting helpt het natuurlijke herstelproces in de hersenen te activeren, waardoor het lichaam de kans krijgt om weer in balans te komen en te herstellen. Het is een effectieve methode om emotionele blokkades te doorbreken en welzijn te bevorderen. 

Met welke thema's je bij mij terecht?

Brainspotting kent geen grenzen in thema's. Wel vind ik het belangrijk dat ik voldoende expertise heb in het thema dat jou bij mij brengt. 

Mensen met autisme die willen werken rond stress en trauma zijn helemaal welkom. 

Daarnaast kunnen ouders met thema's omtrent ouderschap, zwangerschap en bevalling bij mij terecht. 

Twijfel je of jouw vraag een plekje kan krijgen in een begeleiding bij mij? Stuur me een mail naar anke@auticoachanke.be, dan bekijk ik het samen met jou.

 

Hoe gaat een sessie in zijn werk?

We starten een traject altijd met een intake gesprek. In dit gesprek bespreken we jouw vragen en zorgen. Daarnaast leg ik de concrete werking van brainspotting uit. Op het einde van dit gesprek weten we beide heel goed wat de doelstelling voor jouw traject zal zijn.

Een sessie kent steeds een gelijkaardige opbouw:

1. Korte bespreking van het thema waarvoor je komt
2. Brainspotting
3. Korte nabespreking

 

Praktische informatie

Duurtijd:
- Intake 60-90 min: €112,5
- Brainspotting sessie 45-60min: €80

Brainspotting kan fysiek op mijn praktijk in Kapellen (MC De Stroom) of online

Handig om te weten (FAQ)

- Er vinden geen aanrakingen plaats tijdens brainspotten. Indien dit fijn is voor jou, kunnen we op voorhand afspreken welke aanraking jou tot rust kan brengen. 

- Taal staat niet centraal. Je mag praten over je thema en tijdens het brainspotten. Maar dit is geen vereiste.

- We vertrekken in brainspotting met een gevoel in je lichaam. Als dit lastig is voor jou, dan nemen we rustig de tijd om voor jou op zoek te gaan hoe we dit kunnen aanpakken. Geef dit gerust aan in het intake gesprek.

- Er is geen minimum leeftijd. Kinderen worden meestal vergezeld door een ouder of een vertrouwensfiguur. Concrete afspraken voor jouw situatie worden in de intake gemaakt.

 

Wil jij graag meer informatie over brainspotting?

Na een intake gesprek kijken we samen of brainspotting jou verder kan helpen. Er zijn dus geen verdere verplichtingen.
Ervaringen van cliënten:

*Omwille van privacy redenen worden er geen namen of foto's gebruikt. Wil jij ook graag je ervaring delen? Stuur gerust een berichtje naar Anke

Het is dankzij Anke dat ik voor het eerst over brainspotting hoorde. Via haar heldere reels op instagram hierover kreeg ik al een idee en werd ik geprikkeld om er zelf mee aan de slag te gaan. Ik vond het zo gek hoe snel mijn lichaam aanvoelde welk punt juist voelde én hoe gemakkelijk de tranen in golven kwamen. Grappig, want voordien dacht ik nog: hoe kan ik nu in godsnaam weten waar ik naar moet kijken. 

Beelden flitsten door mijn hoofd waar veel angst en verdriet mee verbonden waren. Het niet kunnen lossen van dat ene punt gaf sterk aan dat dit nog maar het begin is. 

Anke gaf heldere info vooraf, bleef stil nabij tijdens en gaf alle ruimte nadien om te ontvangen wat ik wou delen. 

L., vrouw 33 jaar

Ik had schrik dat ik niets zou voelen. En tijdens het brainspotten zelf, voel ik niet heel veel. "Dat is helemaal oké", zei Anke toen. Ik besloot er dus niet meer over te piekeren. Nog steeds kan ik tijdens het spotten niet zeggen dat ik veel voel. En nu weet ik zelf ook "dat is helemaal oke" 😉  Na enkele sessies kan ik nu wel zeggen dat ik veel minder snel explodeer bij mijn kinderen. Mijn lichaam is duidelijk tot rust gekomen. 

T., man 42 jaar