AutiAnker, jouw ankerpunt in de zoektocht naar een leven met je autisme.

De online jaartraining waar je kan blijven leren over jouw autisme. 


Leren leven met je autisme start bij het écht begrijpen van je autisme

Welke modules kan je verwachten?

Autistisch denken

AutiAnker zou niet volledig zijn zonder een grondige verkenning te maken van het autistische denken. Binnen dit onderwerp wil ik graag dieper ingaan op wat precies wordt bedoeld met autistisch denken, waarbij we starten vanuit de theoretische basis van het voorspellende brein. Deze benadering wordt verder verrijkt met bekende theorieën zoals executieve functies, Theory of Mind en centrale coherentie, waarbij de meest recente wetenschappelijke inzichten worden toegepast. Wat mijn benadering uniek maakt, is mijn nadruk op de onderlinge relaties tussen deze verschillende theoretische concepten. Wanneer moeten we bijvoorbeeld centrale coherentie overwegen in plaats van executieve functies?

Verdiepende modules

De verdiepende modules behandelen systematisch thema's die nauw verbonden zijn met autisme. Hierbij wordt onder andere ingegaan op de impact van voeding, lichaamsbeweging en slaappatronen op het autistische denken. Bovendien wordt er dieper ingegaan op interessante aspecten zoals specifieke bloedwaarden, voedingstekorten en hun invloed op autisme. Daarnaast omvatten de modules ook onderwerpen over bijkomende aandoeningen en diagnoses, zoals ADHD, HSP, hoogbegaafdheid, medische diagnoses, angststoornissen, enzovoort.

Masterclasses

Om belangrijke thema's volledig en in de diepte te begrijpen, zijn er de masterclasses met een overzichtelijke presentatie. 

Ervaringsrondjes

Wat AutiAnker echt uniek maakt, zijn ongetwijfeld de Ervaringsrondjes. Als aanvulling op de ervaringsrondjes die worden georganiseerd op de Instagram-pagina van AuticoachAnke, brengt AutiAnker op regelmatige basis een ervaringsrondje. Bij elk van deze gelegenheden komen we samen rondom een specifiek thema. Voorafgaand aan de bijeenkomst kunnen vragen worden ingediend. Deze worden door Anke voorbereid, waarna we gezamenlijk dieper ingaan op het thema tijdens de bijeenkomst.

AutiAnker staat voor

Wetenschappelijke kennis

Informatie op het platform is steeds gebaseerd op wetenschappelijke kennis. 
Wanneer inzichten gebaseerd zijn op eigen ervaring of  gesprekken met mijn cliënten, zal dit steeds vermeld worden.

Ervaringsdeskundigheid

In AutiAnker vind je niet alleen regelmatig tips en inzichten van andere mensen met autisme. Tijdens de ervaringsrondjes staat het uitwisselen van ervaringen centraal. 

Online

Alle informatie is online beschikbaar. Je krijgt meteen na aankoop toegang voor de termijn die je zelf kiest. Binnen die periode kan je alle informatie bekijken zoveel je wil.


Community

Omdat je rechtstreeks in contact kan komen met andere mensen met autisme, voel je een echte community. In AutiAnker voel je echt dat je niet alleen bent.

En om dat gevoel helemaal vast te houden, heb jij na aankoop van AutiAnker de optie om toe te treden tot de AutiAnker-Whats app community. 
Let op: deze optie is NIET verplicht. 

Traumabewust

Alle nieuwste wetenschappelijke inzichten zijn duidelijk: we moeten ons bij alles zeer bewust zijn van de impact van stress en trauma. Zeker bij mensen met autisme zijn de inzichten in het verband tussen het autistische denken en stress/ trauma essentieel in het leren begrijpen van je autisme.

Deze thema's krijgen daarom een eigen plek binnen het platform. 

Taboes doorbroken

De ruimte die AutiAnker biedt, zorgt dat jij openlijk kan spreken over je ervaringen en uitdagingen zonder angst voor stigma of oordeel. 


Ervaringsrondje, wat is dat?

In 2024 lanceerde ik de "Ervaringsrondjes" op mijn Instagram-pagina. Elke woensdag stel ik volgers een vraag gerelateerd aan autisme. Een week later deel ik de antwoorden. Dit initiatief ontstond vanuit mijn diepe overtuiging dat mensen met autisme veel kunnen leren van elkaars advies en ervaringen. 

Binnen AutiAnker hebben deze Ervaringsrondjes een centrale rol. Hier gaan we niet alleen dieper in op belangrijke thema's, ook kan je  leren van andere ervaringsdeskundigen. Je zult merken dat je niet alleen bent en dat je niet alleen hoeft te worstelen.

Ervaringsrondjes kan je live bijwonen maar worden ook opgenomen. Zo kan je ze nadien rustig herbekijken of inhalen wanneer een geplande datum voor jou niet past.

De geplande ervaringsrondjes tot en met februari 2025 zijn: 

30-05-’24:  Autistische denken

20-06-’24:  Stress en trauma

29-08-’24:  Dubbeldiagnose & comorbiditeit

21-10-’24:  Voeding

09-12-’24:  Kerst-editie

10-02-’25:  Mijn overlevingsplanErvaringen van elkaar én mezelf.

Naast de wetenschappelijke kant van het verhaal, ben ik helemaal voor ervaringsleren. Je zult niet alleen de ervaringen van anderen met autisme horen, maar ook de mijne.

Zelf ben ik niet autistisch, maar het opgroeien met een autistische broer en mijn leven als neurodiverse moeder van drie prikkelgevoelige kinderen hebben me veel geleerd.

Ik heb al heel wat uitdagingen overwonnen en daarbij waardevolle informatie, tips en tools opgedaan die me dagelijks van pas komen.

Vaak worstelen we allemaal op ons eigen eilandje en vergeten we te vieren wanneer iets goed gaat. Met AutiAnker wil ik daar verandering in brengen. Ik deel niet alleen de ervaringen van AutiAnker-leden, maar ook mijn eigen kwetsbaarheid.

 

Een blik achter de schermen:

Praktische informatie

  Je kan instappen wanneer je wilt en kiest zelf hoe lang je toegang wilt met een minimale toegang van één jaar om optimaal gebruik te maken van het AutiAnker traject. Na het jaar kan je zelf kiezen om gezellig verder te doen (er zal steeds nieuwe informatie bijkomen én de ervaringsrondjes lopen door). En je kan er ook uitstappen.

Ps: ik stuur jou ruim op voorhand een mail wanneer je opzeg er bijna op zit. Zo kan je rustig alles afronden.

Jaar betaling

176

/per jaar

Kwartaal betaling

45

/per kwartaal

Maandelijkse betaling

15.50

/per maand

AutiAnker is helemaal geschikt voor:

 Korting is enkel van toepassing op de jaar betaling.


AutiAnker iets voor jou?

AutiAnker is helemaal geschikt voor:

 1. 1
  (jong)volwassenen met (een vermoeden van) autisme 
 2. 2
  Ouders van een kind met (een vermoeden van) autisme

AutiAnker is ook voor:

 1. 1
  Mensen die het programma samen met hun partner met autisme willen doornemen
 2. 2
  Professionals die het programma samen met hun cliënt willen doornemen

AutiAnker is er voor mensen met autisme die hun eigen autisme (of dat van hun kind) écht willen begrijpen. Niet alleen het autistische denken maar ook alle facetten daarrond!

Omdat er verschillende manieren zijn om persoonlijke vragen te stellen aan Anke én je mede-AutiAnker leden, kan je in de veiligheid van een online cursus toch échte ervaringen delen.Meer lezen over autisme?

Volg jij mij al? 

Ben je er nog niet helemaal uit of AutiAnker iets voor jou is?

Stel me je persoonlijke vraag via een instagram PM of simpelweg hieronder.